Technomed

logo_-removebg-preview (1)

Technomed

Un lloc informatiu per al teu gust. 

Technomed

Un lloc informatiu per al teu gust. 

Robótica

La robòtica en la medicina té el potencial d’ajudar a cirujans i metges en l’execució de les seves funcions. Els robots aplicats al sector mèdic són cada vegada més comuns i ofereixen nombrosos avantatges. Però, el seu ús comporta certs perills. A continuació profunditzarem en un exemple d’aquestes màquines, una anomenada la màquina de da Vinci.

 

El sistema quirúrgic da Vinci és l’instrument quirúrgic més sofisticat existent. El sistema quirúrgic da Vinci és un robot esclau, que obeeix al cirurgià en tot moment, que ajuda reduint el tremolor i proporcionant una visió excepcionalment clara de l’anatomia del pacient. El sistema quirúrgic da Vinci és l’instrument quirúrgic més sofisticat existent. El cirurgià opera assegut còmodament a una consola manipulant els comandaments del robot i obtenint una visió tridimensional de l’interior del pacient.

 

En aquesta consola és possible visualitzar simultàniament les proves d’imatge que es van realitzar abans de la cirurgia, o la localització de les biòpsies que van resultar positives dins de la pròstata, per ajudar el cirurgià a comprendre millor l’anatomia d’un tumor mentre l’opera. La consola permet també utilitzar un sistema de fluorescència que ajuda el cirurgià a localitzar els vasos sanguinis, permetent reduir el sagnat durant les operacions. La comoditat del cirurgià durant la intervenció evita la fatiga que afectava molts cirurgians que operaven drets en operacions llargues i complexes